تاریخچه شرکت ایسوزو (ISUZU)
احتمالا با شنیدن نام ایسوزو به یاد کامیونتهای سفید رنگ میافتید. در صورتی که شرکت ایسوزو تولیدکننده انواع خودروهای سواری، پیکاپ و بعضا خودروهای مسابقه ای است، اغلب مردم آن را با کامیون، کامیونت و کشنده به یاد میآورند.
شرکت ایسوزو تولیدکننده انواع پیشرانههای دیزلی و بنزینی است. این شرکت از معدود شرکتهایی است که صفر تا صد محصولات را طراحی میکند، اما در مواردی نیز شاهد همکاری ایسوزو با سایر برندها بودهایم.
شرکت ایسوزو به تولید انواع خودرو مشغول است اما تمرکز خود را بر تولید انواع خودروهای تجاری و وسایط حمل و نقل عمومی گذاشته است.
از تولیدات معروف ایسوزو که در اغلب کشورها در حال فعالیت هستند میتوان به انواع کامیونت، مینیبوس و اتوبوس اشاره کرد.
برای آشنایی بیشتر با تاریخچه پیدایش ایسوزو و داستان جذاب آن همراه ما باشید.
ایسوزو، مسافری از دیار ساموراییها!
پیدایش ایسوزو (ISUZU Motors) به سال 1916 میلادی بازمیگردد. این شرکت از ترکیب شرکتهای کشتیسازی ایشیکاواجیما (Ishikawajima)، شرکت برق و گاز توکیو و بعد از مدتی ولسلی موتورز به منظور تولید خودرو به وجود آمد. ایسوزو در اصل نام یک رودخانه در نزدیکی معابد مقدس ژاپنیها است.
مقر دفتر مرکزی شرکت ایسوزو در شهر توکیو قرار دارد. اما این شرکت مانند سایر خودروسازهای ژاپنی برای توسعه خط تولید و فروش بیشتر محصولات خود اقدام به راهاندازی شعبههایی از کارخانه تولید خود در سراسر جهان کرده است.
کامیونتهای تولید شرکت ایسوزو برای هر نوع کاربری قابل استفاده اند
ایسوزو علاوه بر چند کارخانه در ژاپن، خط تولید محصولات خود را در ترکیه، هند، روسیه، چین، مالزی، اندونزی، بریتانیا، آفریقای جنوبی، فیلیپین، ویتنام و تایوان نیز دایر کرده است.
خودروهای ساخت شرکت ایسوزو مانند سایر خودروهای ژاپنی از سادگی خاصی برخوردار هستند، اما در عین حال بسیار با دوام، با کیفیت و کماستهلاک اند.
تولیدات شرکت ایسوزو
شرکت ایسوزو تولیدات خود را با مونتاژ آغاز کرد. اولین خودرو تولید شده توسط این شرکت هیلمن مینکس (Hillman Minx) نام داشت. ایسوزو تحت لیسانس شرکت روتسگروپ (Rootes Group) اقدام به مونتاژ این خودرو کرده بود.
این اتومبیل که با موتور 1500 سیسی عرضه شد، مورد توجه بازار داخلی ژاپن قرار گرفت. مونتاژ این محصول از سال 1953 تا 1962 ادامه داشت. پس از آن، ایسوزو اقدام به تغییر خط تولید کرد و مدل بلل (Bellel) را وارد خط مونتاژ شرکت کرد.
محصولات شرکت ایسوزو از کیفیت و دوام بالایی برخوردارند
این مدل برخلاف خودروی قبلی مدت زمان کمی روی خط تولید قرار داشت و سپس جای خود را به اولین اتومبیل ساخت ایسوزو داد. ایسوزو 117 کوپه (Isuzu 117 Coupe) خودرویی اسپرت بود که به مذاق ژاپنیها خوش آمد.
عرضه این خودرو درست در زمانی اتفاق افتاد که فقدان این کلاس اتومبیل در بازار ژاپن حس میشد.
روند پیشرفت واقعی ایسوزو از سال 1972 آغاز شد. در این سال شرکت آمریکایی جنرال موتورز (General Motors) 34% از سهام شرکت ایسوزو را خریداری کرد و انقلابی را در تولیدات این خودروساز ایجاد کرد.
بازطراحی خط تولید، بهینه سازی تولید و طراحی موتورهای دیزل از اقداماتی بود که جنرال موتورز برای پیشرفت زیرمجموعه جدید خود انجام داد.
در سال 1997 شرکت ایسوزو تحت نظارت جنرال موتورز اقدام به تاسیس شرکتی به منظور طراحی و تولید موتور دیزل کرد و پا به عرصه تولید خودروهای تجاری نهاد.
کامیونتهای شرکت ایسوزو در تناژها و ظرفیتهای مختلفی در دسترس هستند
کامیون و کامیونتهای ساخت ایسوزو در ظرفیت تناژهای مختلفی برای بازار آسیا و اروپا ساخته میشدند. این محصولات از کاربریهای کوچک و درونشهری تا حمل و نقلهای بین جادهای را انجام میدادند.
در ادامه به معرفی مدلهای مختلف کامیون و کامیونتهای شرکت ایسوزو میپردازیم.
- Isuzu N Series
- Isuzu F Series
- Isuzu FX Series
- Isuzu FY Series
- Isuzu Giga Series
از این محصولات سری N شامل کامیونتهای سایز کوچک، سری F شامل کامیونتهای سایز متوسط، سری FX شامل کامیونهای سبک و سریهای FY و Giga شامل کامیونهای سنگین هستند.
همان طور که مشاهده کردید شرکت ایسوزو در تمام سایزهای خودروهای تجاری، محصولی برای عرضه دارد. این تنوع محصول محدود به سریهای مختلف نمیشود، بلکه هر یک از این سریها شامل چندین تیپ مختلف بر اساس آپشن و نوع گیربکس و موتور میشوند. برای اطلاعات بیشتر به معرفی چند مدل از تولیدات شرکت ایسوزو میپردازیم.
کامیونت ایسوزو D-Max
کامیونت ایسوزو دی مکس که در ایران به ایسوزو 5.2 تن نیز معروف است برای اولین بار در سال 2002 معرفی و وارد بازار شد. موتور این مدل ساخت شرکت ایسوزو بوده و آرایش 4 سیلندر خطی با توانایی تولید 160 اسب بخار را دارد. این مدل به دلیل کاربری چندمنظوره مورد توجه بسیاری از رانندگان قرار گرفت.
کامیونت ایسوزو 2.5 تن
این مدل از ایسوزو یکی از محبوبترین کامیونتها در ایران است. موتور 4 سیلندر خطی با توانایی تولید 120 اسب بخار گزینهای محبوب برای جابهجایی بار درون شهر است. وجود توربوشارژر و اینترکولر در این کامیونت در کنار ایجاد گشتاور بالا، مصرف سوخت آن را پایین آورده است.
ایسوزو و جنگ جهانی
بعد از اتمام جنگ جهانی دوم، ژاپن نیاز به بازسازی داشت. صنعت، مسکن و زیرساختهای ژآپن تقریبا نابود شده بود و در این میان حمل و نقل جلوهای بیش از پیش از خود نشان میداد.
از طرفی کمبود وسایط نقلیه و کامیونتهایی که بتوانند به دولت در رفع این بحران کمک کنند کاملا مشهود بود. ایسوزو در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم نقش موثری در رفع این موانع داشت. این شرکت با تولید کامیونت به صنعت حمل و نقل ژاپن کمک زیادی کرد.
ایسوزو در ایران
همان طور که در بالا اشاره شد شرکت ایسوزو برای گسترش خط تولید و عرضه بیشتر محصولات خود اقدام به راهاندازی خط تولید در کشورهای مختلف کرد. این شرکت در ایران از سال 1382 با همکاری شرکت بهمن دیزل تولید کامیونت های سری N شامل مدلهای NPR و NKR را در دستور کار خود قرار داد.
کامیونتهای ایسوزو نقش مهمی در حمل و نقل درونشهری و برونشهری در ایران به عهده دارند.
ایسوزو در آن سوی مرزها
با گسترش تولیدات و در پیش گرفتن سیاستهای کلان از طرف مدیران شرکت ایسوزو، این شرکت به تدریج اقدام به دایر کردن نمایندگیها و کارخانههای خود در سراسر دنیا کرد.
کامیون و کامیونتهای شرکت ایسوزو گزینه مناسبی برای حمل و نقل داخل یا خارج از شهر هستند
این رویه با احداث اولین خط تولید خارج از خاک ژاپن در سال 1974 در تایلند شروع شد. در سال 1975 شرکت ایسوزو خط تولید خود را به خاک آمریکای شمالی رساند و در سال 1985 همکاری خود را با چین در تولید محصولات آغاز کرد.
در کنار تولید کامیون و کامیونت، شرکت ایسوزو در سال 1999 در لهستان و 2000 در ایالات متحده اقدام به راهاندازی خط تولید موتور دیزل کرد. این کار در کنار تولید موتور در ژآپن باعث شد تولیدات موتور دیزل برای شرکت ایسوزو تا امروز به مرز 20 میلیون دستگاه برسد.
سالهای اوج شکوفایی ایسوزو از 2005 تا 2007 است که با احداث خط تولید در کشورهای اسپانیا، کانادا، آفریقای جنوبی، مکزیک، هند، ازبکستان و روسیه به انجام رسید.
در سال 2012 ایسوزو با تولید 480.889 دستگاه خودرو توانست در رتبه 29 بزرگترین خودروسازان جهان قرار بگیرد.
کلام آخر
صنعت ژاپن همواره به تولیدات با کیفیت بالا و هزینه کم معروف بوده است. ایسوزو نیز از این قاعده مستثنی نیست. این شرکت با تولید محصولات جانسخت و با کیفیت سعی در ارائه بهترین خدمات به مشتریان خود دارد.
کامیونتهای ساخت شرکت ایسوزو ساختار سادهای دارند و از پیچیدگی خاصی برخوردار نیستند، همین امر موجب استقبال رانندگان از این برند شده است.
ایسوزو در ایران نیز امتحان خود را به خوبی پس داده است. حمل بار درونشهری و برونشهری با کمترین استهلاک، آسایش و رفاه راننده و خوشدست بودن ماشین باعث شده رانندگان ایرانی ایسوزو را اولویت خود قرار دهند.
منابع: