مرسدس بنز آکتروس نسل یک
مقدمه
بنز آکتروس نسل یک که با نام آکتروس بنز MP1 نیز شناخته میشود، یک کامیون سنگین است که توسط کمپانی مرسدس بنز، در سال 1996 در هانوفر آلمان به عنوان جایگزینی برای اسکانیا معرفی شد. این خودرو معمولا برای حمل بار در مسافتهای طولانی، حمل و نقل بار سنگین و حمل و نقل ساختمانی استفاده میشود.
بنز آکتروس در وزنهای 18 تنی در دسترس است و از یک موتور دیزلی 6 خطی مجهز به توربوشارژر و اینترکولر استفاده میکند. در سال 2002 نسل دو و در سال 2007 نسل سه آکتروس نیز به بازار عرضه شد. بعد از آن نیز نسل چهار با نام رسمی “New Actros” در ژوئیه 2011 به بازار خودروهای سنگین راه یافت. با ما همراه باشید تا شما را با بنز آکتروس نسل یک بیشتر آشنا کنیم. اطلاعات این مطلب از سایت ویکیپدیا گرفته شده است.
بنز آکتروس نسل یک
تولید بنز آکتروس نسل یک از همان بدو معرفی در سال 1996 شروع شد و تا سال 2003 ادامه داشت. این خودروی سنگین دارای ویژگیهای ابتکاری مانند سیستم ترمز هوا با کنترل الکترونیکی، ترمزهای دیسک هوشمند در قسمت جلو و عقب، معرفی فناوری CAN (Controller Area Network) برای شاسی و پیشرانه بود. این همان فناوری است که در مدار الکترو پنوماتیک مدلهای انتقال قدرت جدید و موتورهای دیزلی OM 500 V6 و V8 جدید با کنترل موتور Telligent به کار میرود.
شاسی و پیشرانه بنز آکتروس نسل یک
بنز آکتروس نسل یک اولین کامیونی بود که با همکاری طراحان و مهندسان آیرودینامیک ظهور کرد. تولیدکننده این خودرو توانست مقاومت در برابر جریان را تا 17٪ کاهش دهد. شاسی آکتروس در دو، سه یا چهار محور با گزینه تعلیق هوا موجود است. در مجموع میتوان فاصله بین دو محور را 3300 و 6300 میلیمتری انتخاب کرد.
فاصله بین دو محور در نسخه ساختمانی آکتروس در محدوده 3300 تا 5100 میلیمتر با گزینه Leaf یا Air Suspension در محور جلو و فنرهای برگ پارابولیک در محور عقب در دسترس است. نوع ساختمانی آکتروس با پیکربندی محور 4*2 به ترمزهای درام مجهز شده است.
پردازش سوخت در بنز آکتروس نسل یک
از دیگر ویژگیهای بنز آکتروس MP1 میتوان به سیستم تزریق سوخت نازل Pump-Line اشاره کرد که موجب بهبود پمپهای پلاگین میشود که برای دهها سال میتواند بدون مشکل مورد استفاده قرار گیرد. هر سیلندر، پمپ تزریق مخصوص به خود را دارد که توسط میل بادامک خود کار میکند.
موتورهای آکتروس بنز
موتور بنز آکتروس نسل یک OM501LA V6 یا OM502 V8 و مجهز به گیربکس 16 سرعته دستی یا گیربکس اتوماتیک 16 سرعته هیدروپنوماتیک است. بنز آکتروس در حالت کلی به دو نوع موتور OM 501 LA-541 و OM 502 LA-542 مجهز است. OM 501 یک ۱۲ لیتری V6 است و خروجی آن از 310 اسب بخار تا 480 اسب بخار است. سیستم مدیریت موتور به کار رفته در این موتور PLD (Pumpe Leitung Duese-German abbr) است که دارای پمپهای پلاگین برای هر سیلندر است که سوخت را تحت فشار (تا 1600 بار) به شیرهای تزریق وارد میکند.
واحد کنترل MR از طریق چندین سنسور کلیه شرایط کارکرد موتور را کنترل کرده و فشار تزریق را متناسب با هر شرایط عملیاتی تغییر میدهد. OM502 نیز یک موتور v8 است، خروجی آن از 350 HP تا 652 HP است.
نحوه کار با آکتروس بنز
بنز آکتروس نسل یک دارای یک اهرم کوچک است که در سمت راست راننده نصب شده و یک سوئیچ تخت در زیر آن قرار دارد. اهرم کمی متمایل است، به طوری که وقتی روی بازو قرار میگیرد با منحنی طبیعی دست راننده مطابقت دارد. در هر طرف از این اهرم دو دکمه وجود دارد. در حالت ایستا، راننده باید دکمه سمت راست را فشار دهد، سپس (در حالی که آن را نگه داشته)، اهرم را به جلو فشار داده و رها کند.
دنده فعلی در نمایشگر اصلی نشان داده میشود. سپس راننده روی پدال کلاچ پا میگذارد و تقریباً برای دو ثانیه منتظر میماند. پس از اتمام تعویض دنده، تاکید بر دوبار کلیک کردن از طریق بلندگوها به صدا در میآید و راننده در حالت عادی کار خود را انجام میدهد.
پس از حرکت، راننده دو گزینه دارد. او ممکن است اهرم را فشار داده یا بکشد تا کامپیوتر اجازه دهد دنده را انتخاب کند. یا میتواند از سوئیچ تقسیمکننده (سوئیچ کوچک زیر اهرم) برای انتخاب دندههای قبلی استفاده کند. در هر صورت، ابتدا باید دنده را انتخاب کند، سپس کلاچ را فشار دهد. دکمه سمت چپ که به عنوان دکمه شستشو شناخته میشود، با اهرم همسطح است و برای تغییر حالت خنثی استفاده میشود.
کابین آکتروس بنز
کابینهای بنز آکتروس در چهار شکل مختلف وجود دارند:
S: برای کارکرد روزانه و مدل ساختمانی مانند کامیونهای سیمانی طراحی شده است. سپر جلویی کابین روزانه در پایینتر از سطح زمین قرار گرفته است. در حالی که سپر جلویی کابین ساختمانی بالاتر قرار دارد تا از برخورد با مانع هنگام رانندگی در خارج از جاده جلوگیری شود.
M: برای وسایل نقلیه توزیع شده طراحی شده است. این نوع کابین شبیه یک اتاق خواب است، هر چند که به راحتی کابین L نیست. این نوع کابین در نسخههای کوتاه و بلند وجود دارد.
L: کابینی که مخصوص مسافتهای طولانی با سقف کوتاه، رانندگی راحت و محل استراحت برای راننده طراحی و ساخته شده است.
MegaSpace” LH”: کابینی که با سقف بلند برای مسافتهای طولانی طراحی شده و علاوه بر راحتی راننده، فضای کافی برای حرکت آزادانه راننده و یا مسافر در اطراف کابین را فراهم میکند.
الکترونیک بنز آکتروس نسل یک
بسته به اینکه بنز آکتروس نسل یک یا دو یا سه است ممکن است لوازم الکترونیکی متفاوتی در آن به کار رفته باشد. به عنوان مثال، سیستم ترمز شناختهشده به عنوان EPB یا BS دارای توابع ABS و ASR است. این سیستم بسیار قابل اعتماد و کارآمد است. فاصله توقف در آکتروس در مقایسه با مدل قبلی SK، به شدت کاهش یافته است. این در حالی است که در مدلهای بعدی یعنی نسل دو و سه، سیستم ترمز پیشرفتهتر شده و به EPB2 ارتقا یافته است.
سیستم الکترونیکی در آکتروس بنز نسل یک از طریق شبکه کنترلر CAN در سیستمی معروف به IES (سیستم الکترونیکی یکپارچه) با خوشه ابزار Central Gateway (CGW) یا بین فاز، شبکه میشوند. این در حالی است که در آکتروس نسل دو و سه، الکترونیک توسط CAN در یک سیستم معروف به KontAct (نام سیستمهای الکترونیکی در آکتروس) شبکه خواهد شد.
طیف گستردهای از سایر ویژگیهای الکترونیکی وجود دارد که به عنوان موارد اضافی در آکتروس بنز ارائه میشود. این موارد شامل کمک خط (هشدار به راننده در صورتی که سهوا از خط خود خارج شود)، Automatic Autonomous Intelligent Cruise Control ART (که در صورت توقف ناگهانی وسیله نقلیه ترمز جلو را درگیر میکند) ، رادار در سمت کنار برای هشدار به راننده در مورد حضور یک وسیله نقلیه دیگر در نقطه کور خودرو و بسیاری دیگر که بیشتر برای تامین ایمنی هستند. همه اینها با عنوان “Telligent” به بازار عرضه میشوند.
جمعبندی
بنز آکتروس نسل یک، یک کامیون سنگین وزن است که در سال ۱۹۹۶ راهی بازار شد. امروزه نسلهای دیگری از این خودرو در بازار کامیونها وجود دارد. بنز آکتروس یکی از پیشرفتهترین خودروهای سنگین است که در طراحی آن به امنیت و آسایش راننده و دیگر وسایل نقلیه موجود در جاده توجه ویژهای شده است.