هر آن چیزی که باید راجع به تریلی کمرشکن بدانید؟
تریلیها این ماشینهای غول پیکری که تمامی صنایع پیشرفت خود را مدیون آنها هستند. تریلی های کمر شکن (Flatbed Trailers) چی هستند؟ چه کارایی دارند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تریلی کمرشکن با ما همراه باشید.
تریلی کمرشکن چیست؟
این تریلیهای غول پیکر وسایل نقلیه هستند که مواد اولیه، مصالح ساختمانی، کالاهای تولیدی بسیار بزرگ یا بسیار سنگین را از نقطهای به نقطه دیگر در کشور یا سرتاسر دنیا جا به جا میکنند. این تریلیها دارای تناژ متفاوتی هستند و همچنین نوع یا کاربرد هر کدام متفاوت است.
معمولا این تریلیها 2.60 متر عرض کفی بار و 9 متر طول کفی بار را دارا هستند. جنس کفی از آلومینیوم که به وسیله سطح چوبی که در زیر آن تعبیه شده طراحی و ساخته شده است. در برخی موارد شاید شاهد این بودهاید که تعدادی تریلی به وسیله زنجیر به هم متصل شده و کالاهای بسیار بزرگی را انتقال میدهند.
اندازه کفی با توجه به کاربرد مورد نظر آنها به چند نوع تقسیم میشوند که در ادامه برای شما ذکر کردهایم.
- کفی حمل الوار
- کفی حمل لولههای بسیار بزرگ
- کفی حمل کویلهای استیل
- کفی حمل خودرو
- کفی حمل تجهیزات
- کفی حمل خانههای پیش ساخته
- کفی حمل ماشین آلات سنگین
- کفی حمل ماشینهای یدک کشی
برای تریلیهای کفی هیچ شئ وجود ندارد که قابل جا به جایی نباشد.
آیا رانندگی با تریلی کمرشکن آسان است؟
رانندگی با چنین خودروی غول پیکری قطعا نیازمند مهارت بالا است، زیرا این تریلیها کالاهای مشتریان خودرا به نقاط دیگر جهان انتقال میدهند که طی این جا به جایی ممکن است اتفاقاتی بیافتد. از آن جا که کالاهای مورد نظر با این خودروها بسیار حجیم و سنگین هستند رانندگان باید برای مهار چنین بارهایی توانایی بالایی در رانندگی خود داشته باشند.
یکی از تواناییهای مهم رانندگی با تریلی کمرشکن مهارت بارگیری است. دقت در بارگیری و ایجاد توازن باعث تسهیل رانندگی طی مسیر میشود و از بروز اتفاقات غیرقابل پیش بینی جلوگیری کند.
بعد از بارگیری صحیح یکی دیگر از مهارتهای مهم مهار بار است. در تمامی کشورها سازمانهای حمل و نقل تاکید زیادی بر مهار و ایمن سازی بار دارند. رانندگان باید از تمامی روشهای ایمن سازی بار آگاه باشند تا اتفاقی رخ ندهد.
در اخر پوشش کالا با برزنت به طور کامل و دقیق از دیگر واجبات و مهارتهای مورد نیاز قبل از به حرکت افتادن تریلی است. پوشش شل برزنتی گاهی دیده شده که باعث پرت شدن شئ از داخل بسته بندی به ماشین در حال حرکت پشتی شده و تصادفهای بسیار زیان باری به همراه داشته باشد. البته همه بارها نیاز به پوشش برزنتی ندارند.
به همین چند علت شاید به ظاهر ساده، رانندگی با تریلی از دشوارترین کارها محسوب میشود.
قطعات سیستم ترمز تریلی
مزیت های تریلی کمرشکن
- بخاطر اینکه رانندگان این خودروهای سنگین بسیار کمیاب هستند، میزان پرداختی حقوق این کارکنان از سوی شرکتهای همکاری کننده بسیار بالاتر از سایر وسایل نقلیه است. در بعضی مواقع هم برخی شرکتها حقوق تشویقی برای رانندگان در نظر میگیرند.
- برای رانندگانی که خودروی کمرشکن دارند هیچ محدودیت اندازهای تعریف نمیشود که اتفاقا شرکتهای تولید کننده کالاهای عظیم یا سنگین بیشتر به دنبال چنین وسیلههای نقلیهای هستند که بتوانند راحت تر و کم هزینه تر اجناس خود را انتقال دهند.
- این خودرو همچنین مقداری نیاز به قدرت جسمی هم دارد. بخاطر مسطح بودن بارگیر شاید برخی بارگیریها به صورت فیزیکی انجام شود یا حتی بستن کمربندهای مخصوص آن نیاز به فعالیت فیزیکی دارد. برای انجام دادن چنین کاری پس نیاز به مقداری قدرت جسمی دارید. اگرچه چنین روش بارگیری مدت زمان بارگیری و تخلیه کمتری به همراه دارد.
- بارگیری بر چنین خودروهایی بسیار آسودهتر است. بنابراین مدت زمان بارگیری، حمل ونقل و تخلیه بار نسبت به سایر خودروها کاهش یافته است.
- برای جابه جایی خوراک یا مواد صنعتی که نباید در معرض تابش خورشید باشند، میتوان از تریلیهای کمرشکن یخچالدار یا اتاقک دار استفاده کرد.
- برای توسعه و پیشرفت صنعت خود نیاز به یک تریلی دارید. وجود تریلی میتواند شما را از پرداخت هزینههای مکرر برای دریافت اقلام مورد نیاز خود باز دارد؛ و هزینه بسیار کمتری صرف حمل و نقل کالای خود کنید. همچنین با کمک این تریلی میتوانید انواع زیادی از کالاها با ابعاد متفاوت جا به جه کنید.
- برای تریلیهای با کفی استاندارد نگرانی برای انتقال ماشین آلات سنگین یا دیگر کالاهای غول پیکر ندارید، حتی در صورت موجه شدن با سدّی میتوانید نوع کفی را عوض کرده و کالای مورد نظر خود را به راحتی جا به جا کنید.
انواع تریلی کمرشکن
این کمرشکنها بسته به نوع کاربری دارای انوع مختلفی هستند.
تریلیهای کمرشکن استاندارد
این قبیل تریلیها، تریلیهایی با اتاقک هستند که برخلاف اسمشان هیچ گونه سقف، دیواره و درب ندارند. معمولا این تریلیها برای نقل و انتقال تجهیزات ساختمانی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر کالاهایی که باین تریلیها جا به جا میشود میتوان به صنایع استیل، صنایع فلزی یا ماشین آلات کوچک اشاره کرد.
تریلیهای دو طبقه (مسطح)
این قبیل تریلیها از 2 طبقه کفی غیر هم سطح تشکیل شدهاند که به منظور آسان تر کردن انتقال کالاهای بسیار بلند از آنها استفاده میشود. معمولا کالاهایی که نیاز به جا به جایی به وسیله جرثقیل (Crane) را دارند از این تریلیها استفاده میکنند.
تریلی LowBoy
این تریلیها هم دارای کفی 2 طبقهاند که البته کاربری متفاوتی دارند. کاربرد این تریلیها جا به جایی ماشین آلات بسیار سنگین است. کفی آن طوری طراحی شده که ارتفاع کمتری با زمین داشته باشد تا بارگیری ماشین آلات راحت صورت گیرد.
تریلی Stretch Flat beds
این تریلیها معمولا دارای کفیهای دو تکه هستند که برای جا به جایی کالاهایی با طول زیاد به کار میروند. این خودروها معمولا به اسم تریلی 48 فوتی (14.63 متری) شناخته شدهاند. اگرچه چنین تریلیهایی نیاز به مجوز راه خاص از سازمان راهنمایی و رانندگی کشور و دیگر سازمانهای مربوطه هستند.
نتیجه گیری
اگر به دنبال پیشرفت و توسعه صنعت تولیدی خود هستید، داشتن تریلی کمرشکن از الزامات تجارت شما است. همانطور که اشاره کردیم رانندگان ماهر تریلی بسیار کمیاب هستند، پس اگر فکر میکنید یکی از این رانندگان ماهر هستید پس نگران درآمد خود نباشید.
بدون وجود این خودروهای نقلیه پیشرفت صنایع به کندی پیش میرفت؛ شاید پیشرفت و توسعه تا به کنون تمام کشورها میدون همین خودروهای غول پیکر باشد کسی چه میداند. حتی با خرید این تریلیها شما به جمع آوری سرمایه خود کمک کردهاید.
منابع :